Så fungerar montaget

Det är en trygghet för dig att välja Elitfönster På Plats när du ska byta fönster och dörrar. Vi utbildar och certifierar själva våra montörer i våra produkter. Det gör att vi kan garantera en hög kvalitet på montaget, för att ge dig ett tryggt och bekvämt fönsterbyte. Det är nämligen viktigt att montaget håller en lika hög kvalitet som produkterna gör.

Inför, under och efter fönsterbytet

Här kan du läsa om hur montaget av dina nya fönster och dörrar går till; allt från kontrollmätning, leverans, montering och slutkontroll. Se även vilka förberedelser du behöver göra inför fönsterbytet och vad som ingår i priset.

1. Kontrollmätning

Vi ansvarar för att alla mått blir rätt för just ditt hem, så att du ska känna dig trygg i ditt fönster- och dörrbyte. Våra certifierade montörer kommer därför hem till dig och gör en kostnadsfri kontrollmätning där exakta mått tas för dina nya fönster och dörrar. Ibland kan montören exempelvis behöva ta ner lister vid kontrollmätningen för att det ska bli rätt mått. Montören kommer även att gå igenom om det finns speciella förutsättningar för just ditt hus och själva monteringen. Efter kontrollmätningen börjar vi tillverka dina fönster och dörrar i våra småländska fabriker.

2. Tillverkning och leverans

När dina nya fönster och dörrar har tillverkats lastas de på pall och skickas direkt hem till dig via vår leveranspartner Schenker. Du kommer att få en avisering om att dina fönster och dörrar är påväg hem till dig.

Förberedelser inför och efter leverans

  • Förbered en yta på tomten där leveransen kan lastas av (tillgänglig med lastbil).
  • Du behöver inte vara hemma för att ta emot leveransen, men det är bra om du är där och kollar att pallen är hel och komplett.
  • Ta in lister och övrigt material som ska förvaras inomhus.

När dina nya fönster och dörrar är levererade hem till dig kommer du att bli kontaktad av din montör med information om när montaget sker.

3. Montaget

Nu är det dags för montering av dina nya fönster och dörrar. Allt du behöver göra är att förbereda ditt hem (se förberedelser inför montaget). Våra certifierade montörer sköter sedan hela montaget. Skyddande arbetsmattor rullas ut, foder plockas ner, spikar tas bort, gamla karmar lyfts ur, utvändiga fönsterbleck tas bort. Sedan monteras dina nya måttbeställda fönster och dörrar. Ingår gör också uppsättning av lister, smygar och foder, samt plåtarbeten. Montageteamet gör slutligen en grovstädning; och tar med sig skräpet när de går.

Fönsterbytet tar vanligtvis 1-2 dagar men det varierar beroende på antalet enheter och projektets komplexitet. Skulle något fattas i leveransen eller att fönsterbytet inte blir färdigt på beräknad tid så kommer montörerna självklart tillbaka och gör klart det som påbörjats.

Förberedelser inför monteringen

Innan montören kommer hem till dig för att sätta in dina nya fönster och dörrar behöver du göra vissa förberedelser.

  • Ta bort gardiner, gardinstänger, persienner, markiser och dylikt.
  • Ta bort fönsterbänkar som sitter på konsoller.
  • Gör fritt framför fönster och dörrar som ska bytas, både på in- och utsida.
  • Gör fri väg för montörer att bära in/fram material.
  • (Frivilligt) Täck golvytor med skyddspapp, då snickarna använder arbetsskor inomhus.
  • (Frivilligt) Täck över känslig inredning med täckplats, då byggdamm förekommer.

4. Slutkontroll

Det är viktigt för oss att du blir nöjd med ditt fönster- och dörrbyte, som ett sista steg gör vi därför alltid en slutkontroll. Vid slutkontrollen går du och montören tillsammans igenom om du är nöjd med arbetet som utförts hos dig; och om det finns något att anmärka på. Skulle det mot förmodan finnas något att anmärka på skrivs det ner på protokollet och rapporteras till oss. När slutkontrollen är färdig och du har godkänt den skickar vi din faktura - och betalar din montör för väl utfört arbete.

Läs gärna igenom våra kvalitetsnormer inför slutkontrollen.  Våra kvalitetsnormer

Garantier

Vi lämnar alltid garanti både på våra produkter och montaget. Det är också alltid till oss du ska vända dig om det skulle uppstå något problem i framtiden - oavsett om det skulle gälla produkterna eller montaget. Du kan läsa mer om våra garantier här.

Vad ingår i priset?

I priset du får ingår ett komplett fönster- och dörrbyte. Både demontering av gamla fönster och dörrar, och givetvis monteringen av dina nya produkter. I priset ingår också allt kringmaterial – både utvändigt och invändigt. T.ex. lister, foder, monteringsartiklar, råplan, isolerande material och fönsterbleck med mera. Likaså är arbetskostnader och resor inräknade i priset.