Småländskt hantverk

Fönster och dörrar från Småland

Vi är stolta över att kunna erbjuda högkvalitativa dörrar och fönster från Elitfönsters, Diplomats och SnickarPers egna fabriker i Småland. Tillverkade med kvalitet, kunskap och omtanke från hjärtat av Småland i hundra år.

Småländska fönster, sedan 1924

Grunden till Elitfönster lades när Lenhovda Snickerifabrik startades av lokala skogsbönder år 1924. Sedan dess har Elitfönster tillverkat fönster i Sverige, det är hundra år av småländsk hantverkstradition. Elitfönster är Sveriges största fönstertillverkare med fabriker i småländska Lenhovda och Vetlanda.

Lenhovdas snickerifabrik

Hundra år av fönstertillverkning

Det sitter ett Elitfönster i varje hörn av vårt avlånga land, från norr till söder - från slott till koja. Elitfönster kan det här med att tillverka tåliga fönster i trä, som är anpassade efter vårt växlande nordiska klimat. Med hundra års erfarenhet av fönster är det kanske inte så konstigt.

Kille som står bakom ett Elitfönster Kille som står bakom ett Elitfönster

Elitfönster är bäst i test

I test efter test

Ett fönster är inte bara något du ska titta ut genom. Det ska tåla väder och vind under många år och dessutom hålla värmen inne och tjuven ute. Därför ska du ställa höga krav på dina fönster. Samtliga delar i våra fönster är noga utvalda och testade – från den stora, bärande karmen ner till minsta skruv. Tillsammans skapar det en gedigen och slittålig produkt.

Till elitfönster.se
1

Bäst på slitage

Våra fönster har genomgått rigorösa tester och simuleringar enligt de mest omfattande kraven, P-märkningskraven. Ett Elitfönster kan du öppna och stänga minst 10.000 gånger och höra ljudet av god kvalitet. Därför kan vi också lämna 10 års funktionsgaranti, vi vet att de håller längre än så.

4

Bäst på oväder

Våra fönster testas hårt, de har exponerats för vindlaster upp till orkanstyrka - och blivit testade för kraftigt slagregn. Testerna säkerställer inte bara fönstrets funktion, utan skapar även förutsättningar för ett optimalt inomhusklimat under hela dess livslängd. Du kan vara säker på att våra fönster klarar tuffa väderförhållanden.

7

Bäst på oväsen

För att möta specifika behov av en behaglig inomhusmiljö kombinerar vi olika glas. Genom noggranna tester av ljudreduktion kan vi erbjuda flera olika nivåer av bullerdämpning i våra fönster, för en ljudreducerande effekt.

10

Bäst på olyckor

Olyckor kan inträffa oväntat, vare sig det är en boll som träffar fönstret utifrån eller en olyckshändelse inomhus. För att minimera riskerna och förhindra personskador går våra fönster att få utrustade med olika säkerhetsglas, och de uppfyller personskyddskraven enligt BBR.

Hantverkare som tillverkar en dörr

Dörrar från hjärtat av Småland

Våra ytterdörrar tillverkas i Diplomats och SnickarPers egna fabriker i Småland. Tillverkade med omsorg, kvalitet och ett noga öga för detaljer. Vi arbetar bara med varumärken som vi vet håller måttet, du kan därför känna dig trygg med att du får svensktillverkade dörrar av hög kvalitet.

Diplomat

Från Småländska Bankeryd

Diplomat har en lång tradition inom dörrtillverkning och du hittar dem i småländska Bankeryd. De har en av Europas modernaste dörrfabriker, och erbjuder allt från tidlösa klassiska dörrar till moderna dörrar. Ytterdörrarna kontrolleras alltid med ett mänskligt öga, där varje detalj är viktig.

SnickarPer

Från Hånger

SnickarPer har sitt hantverk i hjärtat av de småländska skogarna. Där arbetar skickliga snickare vars färdigheter har förts vidare från generation till generation. En hantverkstradition med handgjorda dörrar som startade år 1935. Alla ytterdörrar byggs för hand, från grunden.

Fönstermontör framför ett Elitfönster

Certifierat montage

Ett tryggt fönsterbyte

Det är viktigt att montaget håller en lika hög kvalitet som dina fönster och dörrar. Med ett certifierat montage kan du känna dig trygg med att dina produkter monteras på rätt sätt, med ett noga öga för detaljer.

Sol lyser igenom träd i skogen

Hållbarhet och kvalitet

Hållbarhet och kvaliten på dina fönster och dörrar går hand i hand. Hela vägen från tillverkning tills de sitter på plats i ditt hem.

Det här är Elitfönster På Plats

Bekvämt, enkelt och tryggt

Med Elitfönster På Plats får du ett fönsterbyte med många fördelar, där allt som behövs ingår.