ROT-avdrag när du byter fönster

ROT-avdraget ger dig som äger ett småhus möjligheten att göra skatteavdrag motsvarande 30% av arbetskostnaden för reparationer, underhåll och/eller om- och tillbyggnad på ditt hus. Och det inkluderar dörr- och fönsterbyten. Det gäller även fritidshus om det klassas som ett småhus.

Elitfönster på vit trävilla

Elitfönster På Plats erbjuder en helhetslösning med både produkter och montering. ROT-avdraget är giltigt för arbetskostnaden och du kan därför dra av 30% av montagekostnaden. Du ser alltid uppdelningen mellan produkter och montage tydligt på det orderunderlag du får från oss.

Så mycket kan du få

Skattereduktionen är 30% av den totala arbetskostnaden, dock maximalt 50 000* kronor per år och individ. För den som vill utnyttja den maximala skattereduktionen på 50 000 kronor per person och år för ROT-arbeten, måste arbetskostnaden uppgå till minst 166 667 kr (30 % x 166 667 kr = 50 000 kr).

Finns det 2 ägare kan de köpa tjänster för ett belopp på upp till 333 334 kronor/år och nyttja det maximala avdraget på 100 000 kronor.

*Elitfönster På Plats reserverar sig för att siffran kan ha hunnit bli inaktuell sedan den här texten skrevs. Dubbelkolla alltid hur stort just ditt aktuella utrymme för ROT är.

Så går det till

Elitfönster På Plats ansöker om pengarna hos skattemyndigheten och du tillgodoförs en preliminär skattereduktion. Skattemyndigheten meddelar dig om att beslut om utbetalning till Elitfönster På Plats har gjorts och hur stort belopp som utbetalats. Om det visar sig att du redan utnyttjat din skattereduktion med maximalt belopp är du ansvarig för att betala resterande belopp av fakturan.

Fullständig information om ROT-avdraget hittar du på Skatteverkets hemsida.
Gå till Skatteverket.se

Fönsterrådgivare från Elitfönster På Plats

Finansiera ditt fönsterbyte

Dela upp din betalning

Finansiera ditt fönsterbyte genom att dela upp betalningen på det sätt som passar dig bäst. Med Elitfönster På Plats samarbete med Svea kan du låna på din investering i upp till 144 månader, och du kan när som helst lösa lånet eller amortera snabbare. Bekvämt, enkelt och tryggt.

Elitfönster På Plats portfolio

Det här ingår i ett komplett dörr- och fönsterbyte

Undrar du vad det kostar att byta fönster och dörrar? Här kan du läsa mer om vad som ingår i ett komplett dörr- och fönsterbyte med Elitfönster På Plats, och vad som påverkar kostnaden.

Boka gratis hembesök

Få en kostnadsfri offert på dörr- och fönsterbyte