ROT-avdrag när du byter fönster

ROT-avdraget ger dig som äger ett småhus möjligheten att göra skatteavdrag motsvarande 30 % av arbetskostnaden för reparationer, underhåll och/eller om- och tillbyggnad på ditt hus. Och det inkluderar dörr- och fönsterbyten. Det gäller även fritidshus om det klassas som ett småhus.

Stort vitt fönster

Elitfönster På Plats erbjuder en helhetslösning med både produkter och montering. ROT-avdraget är giltigt för arbetskostnaden och du kan därför dra av 30 % av montagekostnaden. Du ser alltid uppdelningen mellan produkter och montage tydligt på det orderunderlag du får från oss.

Så mycket kan du få

Skattereduktionen är 30 % av den totala arbetskostnaden, dock maximalt 50 000* kronor per år och individ. För dig som vill nyttja den maximala skattereduktionen på 50 000 kronor per person och år för ROT-arbeten, måste arbetskostnaden uppgå till minst 166 667 kr (30 % x 166 667 kr = 50 000 kr).

Är ni 2 ägare kan ni köpa tjänster för ett belopp på upp till 333 334 kronor/år och nyttja det maximala avdraget på 100 000 kronor.

*Mellan 1 juli till 31 december 2024 är taket för ROT-avdrag höjt till 75 000 kronor per person och år.

Så går det till

Elitfönster På Plats ansöker om pengarna hos skattemyndigheten och du tillgodoförs en preliminär skattereduktion. Skattemyndigheten meddelar dig om att beslut om utbetalning till Elitfönster På Plats har gjorts och hur stort belopp som utbetalats. Om det visar sig att du redan utnyttjat din skattereduktion med maximalt belopp är du ansvarig för att betala resterande belopp av fakturan.

Fullständig information om ROT-avdraget hittar du på Skatteverkets hemsida.

 

Gå till Skatteverket.se

Boka gratis hembesök

Få en kostnadsfri offert på dörr- och fönsterbyte

Fönsterrådgivare från Elitfönster På Plats

Finansiera ditt fönsterbyte

Dela upp din betalning

Finansiera ditt fönsterbyte genom att dela upp betalningen på det sätt som passar dig bäst. Med Elitfönster På Plats samarbete med Svea kan du låna på din investering i upp till 144 månader, och du kan när som helst lösa lånet eller amortera snabbare. Bekvämt, enkelt och tryggt.