Solskydd och myggnät

Välj tillbehör till dina fönster

9 nov. 2022

Ge dina fönster en uppgradering och låt naturen komma närmare. Att välja solskydd eller myggnät till dina fönster är en mycket god investering. Vi hjälper dig att hitta rätt produkt för dina fönster.

Stora fönster med solskydd

Att skapa en bekväm och skyddad miljö i ditt hem är viktigt oavsett årstid. Genom att investera i rätt solskydd och myggnät kan du förbättra både ditt inomhusklimat och din livskvalitet. Dessa produkter är inte bara användbara under de varmaste månaderna, utan de erbjuder också en mängd fördelar året runt.

I denna guide kommer vi att utforska de olika anledningarna till varför du bör överväga att installera solskydd och myggnät på dina fönster. Från att skapa en sval och behaglig atmosfär till att skydda dig mot insekter och förbättra sömnen. Det finns många goda skäl att köpa solskydd och myggnät, här är några av dem:

1. Behagligare inomhusklimat.

Många fönster, särskilt äldre, släpper in värmestrålning direkt genom glaset. Detta kan skapa ett outhärdligt varmt inomhusklimat, särskilt under årets varma månader. Här kan persienner och plisségardiner hjälpa till att skapa ett behagligt klimat i bostaden.

2. Spara energi

Genom att installera solskydd på dina fönster kan du minska mängden värme som tränger in i ditt hem. Detta kan bidra till att sänka kylbehovet och därmed minska energiförbrukningen för att hålla rummen svala. Genom att reglera temperaturen på ett effektivt sätt kan du också spara pengar på energiräkningarna på lång sikt.

Fönster som lyser genom fönster

3. Skönare nattsömn.

Under sommarmånaderna har vi fler soltimmar på dygnet, vilket kan störa nattsömnen om det inte är mörkt i sovrummet. Ett ljust sovrum gör att det är svårt att somna och bidrar till sämre sömnkvalitet. Persienner eller mörkläggande plisségardiner gör att kroppen lättare ställer in sig på sömn och att du vaknar utvilad.

4. Håll insekterna utomhus.

Med varmare utomhusklimat vaknar även myggen till liv. Att kunna öppna fönstret och vädra utan att myggen kommer in kan kännas som en omöjlig ekvation under sommarhalvåret. Detta kan våra myggnät råda bot på. De gör att du får ett behagligt inomhusklimat utan irriterande surr från myggor.

Myggnät på ett vridfönster

5. Insynsskyddande egenskaper.

Om man har insyn från grannar eller gatan utanför, kan det ibland vara skönt att kunna skärma av denna insyn och skapa en privat sfär inomhus. Detta gör du enkelt med en TopDown-plisségardin. TopDown-plisségardinen har fördelen att den kan ställas i valfri position på fönstret eller altandörren. Upptill, nertill eller mitt på fönstret, valet är ditt. Tack vare att produkten har ett handtag istället för löshängande lina, gör att Topdown-plissén lämpar sig mycket bra i ett hem med barn eller husdjur.

6. Stoppar bländning på skärmar.

När man tittar på TV eller sitter framför datorn en solig dag, kan de solstrålar som reflekteras på skärmen skapa irritation. Med en mörkläggande plisségardin slipper du det problemet och kan ostört titta på tv eller jobba utan störande solstrålar på skärmen.

Persienn på ett Elitfönster

7. Skyddar dina möbler och inredning.

Ljus och UV-strålning kan vara skadliga för möbler, textilier och andra inredningsdetaljer. Med solskydd på dina fönster kan du minska blekning och nedbrytning av materialen som exponeras för direkt solljus. Detta hjälper till att förlänga livslängden på dina dyra möbler och bevara deras skönhet över tiden.

Vi hjälper dig att hitta rätt produkter

Oavsett om du är trött på att känna värmen tränga in genom dina fönster eller vill undvika myggbett när du försöker njuta av sommarnätterna, finns det en lämplig lösning för dig. När du byter fönster med Elitfönster På Plats kan du alltid välja till solskydd och myggnät. Vi står redo att hjälpa dig hitta de bästa produkterna som passar just ditt hem och dina behov.