Byta fönster själv eller ta hjälp?

Välj din ambitionsnivå

22 nov. 2023

Vill du byta fönster själv eller vill du ta hjälp? Vi går igenom olika sätt att byta fönster på.

Tjej som funderar vid ett fönster

Det finns många vägar till ett fönsterbyte och du bör fundera på vilken som passar dig bäst. För den händige går det att byta fönster helt själv. Men, det betyder inte att du måste. Vill du kanske köpa fönstren själv i bygghandeln men anlita en egen snickare att montera dem? Eller vill du luta dig tillbaka och låta proffsen sköta hela projektet? Vi ger dig exempel och förklarar varför det är bekvämt, enkelt och tryggt att ta hjälp.

 

Gör det själv

För dig som har stenkoll på läget går det absolut bra att beställa dina egna fönster och dörrar, för att montera dem själv. Vanligast är att du besöker en av fönsterleverantörens återförsäljare i bygghandeln eller online och köper de produkter du behöver. Glöm inte att plocka med allt kringmaterial så som skruv, tätning och foder.

Montageinstruktioner finns på Elitfönsters webbplats, där du även hittar din närmaste återförsäljare.

Till elitfönster.se

Ska du montera en ytterdörr finns montageinstruktioner och kontaktuppgifter till återförsäljare på Diplomats webbplats.

Till diplomatdörrar.se

 

Köp fönster och anlita en egen snickare

Har du en snickare du litar på, men som inte vill eller kan lösa själva köpet av fönster och dörrar? Då kan du göra en hybridlösning. Vänd dig till en återförsäljare i bygghandeln eller online och gör din beställning där - men låt din snickare göra jobbet att sätta dem på plats. Ofta kan du då få hjälp med att mäta innan du lägger din order.

Se till att ni är överens om detaljerna och ansvarsfördelningen. Vem tar ansvar för att måtten stämmer, vem bär fram och in produkterna, och hur gör ni med städning och bortforsling av skräpet?

 

Köp en helhetslösning

Vill du att proffsen tar hand om hela fönsterbytet? Inga problem. Det finns mer eller mindre etablerade aktörer som erbjuder kompletta dörr- och fönsterbyten. Vi tycker såklart att du ska välja Elitfönster På Plats, men vi fattar om du vill kolla runt först.

Med ett komplett fönsterbyte tar leverantören (vi) hand om hela projektet. Du slipper ta ansvar för måtten och du behöver inte tänka på att beställa allt kringmaterial. I paketet ingår leveransen, montörer som sätter dina fönster och dörrar på plats och bortforsling av skräp och gamla produkter. Den största fördelen är att allt är samlat i samma projekt och du behöver bara ha kontakt med en leverantör.

Det behöver inte handla om ifall du kan byta dina fönster själv. Fundera på ifall du vill.

Boka gratis hembesök

Få en kostnadsfri offert på dörr- och fönsterbyte