Fönster med spröjs

Skapa en tidlös elegans med spröjsade fönster

9 nov. 2022

Oavsett om du bor i en modern villa eller ett traditionellt hus på landsbygden, kan spröjsade fönster vara det perfekta valet för att ge ditt hem en touch av karaktär och personlighet.

Elitfönster med spröjs

Vad är spröjs?

Spröjs är smala, vertikala eller horisontella lister som används för att dela upp en fönsterruta i mindre sektioner. Fönsterspröjs var från början något nödvändigt, som delade upp en stor glasruta i mindre delar för att underlätta för glasmästaren. Idag används spröjs framförallt som dekor - för att skapa vackra fönster med en tidlös charm.

 

Förvandla ditt hem med spröjsade fönster

Spröjsade fönster passar lika bra i det klassiska som i det moderna hemmet och ger dig möjlighet att förändra utseendet på dina fönster, helt utefter din personliga smak. Upptäck den tidlösa skönheten hos spröjsade fönster, och låt dem bli kronan på verket i ditt hem.

Vita allmogefönster med spröjs

Design och funktionalitet i perfekt harmoni

Fönster med spröjs erbjuder inte bara en estetisk fördel, de har också praktiska fördelar. De kan vara utformade för att vara avtagbara, vilket underlättar rengöring och underhåll av fönstren.

När det kommer till design finns det otaliga alternativ att välja mellan när det gäller spröjsade fönster. Du kan välja mellan olika stilar och mönster, såsom traditionella delningar i rutor eller mer moderna varianter. Det finns även olika materialval så som trä och aluminium, vilket ger dig möjlighet att anpassa fönstren efter din personliga stil och hemmets arkitektur.

Spröjsade fönster passar perfekt i olika rum, oavsett om det är vardagsrummet, köket, sovrummet eller badrummet. De kan skapa en charmig inramning för vacker utsikt, eller fungera som en visuell accent som förstärker rummets atmosfär. Du kan också överväga att kombinera olika typer av fönster, som spröjsade fönster i kombination med stora panoramafönster, för att skapa en intressant kontrast och visuell dynamik.

Vi hjälper dig att förverkliga dina fönsterdrömmar

Låt dig inspireras av spröjsade fönster och ge ditt hem en tidlös och elegant touch. Oavsett om du renoverar eller bygger nytt, kan spröjsade fönster vara det perfekta valet för att skapa en varm och inbjudande atmosfär.

Våra spröjs

Välj bland flera olika kombinationer

När du byter fönster med Elitfönster På Plats kan du alltid välja till spröjs, både på dina nya fönster och altandörrar. I vårt sortiment hittar du löstagbara spröjsmellanglasspröjsglasdelande poster och retrospröjs.

Valmöjligheterna är många och vi kan tillverka de flesta kombinationer för att skapa ett personligt utseende på dina fönster och fönsterdörrar. Vi ger dig en skräddarsydd lösning som passar ditt hem och dina önskemål.

Löstagbara spröjs
Löstagbara spröjs

Löstagbar dekorspröjs sitter på fönstrets utsida och plockas enkelt bort vid fönstertvätt, erbjuds i två olika bredder. Till träfönster är spröjsen i trä eller plast beroende val av ytbehandling, till fönster med aluminiumbeklädnad är spröjsen av aluminium.

Mellanglasspröjs
Mellanglasspröjs

Mellanglasspröjs placeras mellan glasen i fönstrets isolerglasruta. Detta gör fönstret lätt att tvätta eftersom spröjsen aldrig kommer i vägen, erbjuds i två olika bredder.

Glasdelande poster
Glasdelande poster

Fast glasdelande post av trä eller trä med utvändig aluminium på fönster med aluminiumbeklädnad. Posten är bredare och ger ett kraftigare uttryck än spröjs och den delar dessutom glaset. Glasdelande post(er) kan med fördel kombineras med spröjs.

Retrospröjs
Retrospröjs

Retrospröjs är en unik spröjslösning och passar endast till produktfamiljen Elitfönster Retro. Invändig fast spröjs i trä och utvändig löstagbar spröjs i aluminium, däremel­lan spröjsdistanser mellan glasen i isolerrutan. Spröjstypen är en modern variant av den klas­siska glasdelande, kittade spröjsen.

FAQ

Vanliga frågor och svar om spröjs

Här har vi samlat några vanliga frågor om spröjs. Hittar du inte det du söker? Kontakta oss gärna så hjälper vi dig.

Låt dig inspireras

Se hur andra har gjort