Fönster med spröjs

Skapa ditt unika spröjsade fönster

9 nov. 2022

Oavsett om du bor i en modern villa eller ett traditionellt hus på landsbygden, kan spröjsade fönster vara det perfekta valet för att ge ditt hem en känsla av karaktär och personlighet.

Elitfönster med spröjs

Vad är spröjs?

Spröjs är smala, vertikala eller horisontella lister som används för att dela upp en fönsterruta i mindre sektioner. Fönsterspröjs var från början något nödvändigt, som delade upp en stor glasruta i mindre delar för att underlätta för glasmästaren. Idag används spröjs framförallt som dekor, för att skapa vackra fönster med en tidlös charm.

 

Förvandla ditt hem med spröjsade fönster

Spröjsade fönster passar lika bra i det klassiska som i det moderna hemmet och ger dig möjlighet att förändra utseendet på dina fönster, helt utefter din personliga smak.

Fönster med spröjs passar lika bra i vardagsrummet, köket, sovrummet eller badrummet. De kan skapa en charmig inramning för vacker utsikt, eller fungera som en visuell accent. Du kan överväga att kombinera olika typer av fönster, som spröjsade fönster i kombination med stora panoramafönster, för att skapa en intressant kontrast.

Stora svarta fönster med spröjs

Design och funktion i perfekt harmoni

Fönster med spröjs erbjuder inte bara en estetisk fördel, de har också praktiska fördelar. De kan exempelvis vara utformade för att vara avtagbara, vilket underlättar rengöring och underhåll av fönstren.

När det kommer till design finns det många alternativ att välja mellan. Välj mellan olika stilar och mönster, såsom traditionella delningar i rutor eller mer moderna varianter. Det finns även olika materialval så som trä och aluminium, vilket ger dig möjlighet att anpassa spröjsen efter stilen på huset.

Svarta fönster med spröjs

Vi hjälper dig att förverkliga dina fönsterdrömmar

När du byter fönster med Elitfönster På Plats kan du alltid välja till spröjs, både på dina nya fönster och altandörrar. Valmöjligheterna är många och vi kan tillverka de flesta kombinationer för att skapa en skräddarsydd lösning för just ditt hem.

Våra spröjs

Välj bland flera olika kombinationer

Hos oss kan du välja mellan löstagbara spröjs, mellanglasspröjs, glasdelande poster och retrospröjs. Du kan välja mellan olika kombinationer och mönster, för att anpassa stilen till ditt hus.

Löstagbara spröjs
Löstagbara spröjs

Löstagbara spröjs sitter på fönstrets utsida och plockas enkelt bort vid fönstertvätt.

Mellanglasspröjs
Mellanglasspröjs

Mellanglasspröjs placeras mellan glasen i fönstret. Detta gör fönstret lätt att tvätta eftersom spröjsen aldrig kommer i vägen.

Glasdelande poster
Glasdelande poster

En glasdelande post ger ett kraftigare uttryck än spröjs och delar dessutom glaset, går bra att kombinera med spröjs.

Retrospröjs
Retrospröjs

Retrospröjs passar för produktfamiljen Elitfönster Retro. Retrospröjs är en modern variant av klassiska glasdelande, kittade spröjs.

Bli inspirerad av spröjsade fönster

Se hur andra har gjort

Vanliga frågor och svar om spröjs

Vad är spröjsade fönster och vad kostar det? Här har vi samlat några vanliga frågor och svar om fönster med spröjs.