Solskydd och myggnät

Välj tillbehör till dina fönster

9 nov. 2022

I denna guide kommer vi att utforska olika fördelar med att installera solskydd och myggnät på dina fönster. Från att skapa ett svalt och behagligt inomhusklimat till att skydda dig mot insekter och förbättra sömnen. Dessa produkter är inte bara användbara under de varmaste månaderna, utan erbjuder också en mängd fördelar året runt. Det finns många goda skäl att köpa solskydd och myggnät, här är några av dem.

Stora fönster med solskydd

1. Behagligare inomhusklimat.

Många fönster, särskilt äldre, släpper in värmestrålning direkt genom glaset. Det kan skapa ett väldigt varmt inomhusklimat, särskilt under årets varma månader. Här kan persienner och plisségardiner hjälpa till att skapa ett behagligt klimat i ditt hem.

2. Spara energi

Genom att installera solskydd på dina fönster kan du minska mängden värme som kommer in genom dina fönster. Det minskar kylbehovet och därmed energiförbrukningen för att hålla rummen svala.

Fönster som lyser genom fönster

3. Skönare nattsömn.

Under sommarmånaderna har vi fler soltimmar på dygnet, vilket kan störa nattsömnen om det inte är mörkt i sovrummet. Ett ljust sovrum gör att det är svårt att somna och bidrar till sämre sömnkvalitet. Persienner eller mörkläggande plisségardiner gör att kroppen lättare ställer in sig på sömn och att du vaknar utvilad.

4. Håll insekterna utomhus.

Med varmare utomhusklimat vaknar även myggen till liv. Att kunna öppna fönstret och vädra utan att myggen kommer in kan kännas som en omöjlig ekvation under sommarhalvåret. Det kan våra myggnät råda bot på. De gör att du får ett behagligt inomhusklimat utan irriterande surr från myggor.

Myggnät på ett vridfönster

5. Insynsskyddande egenskaper.

Om man har insyn från grannar eller gatan utanför kan det ibland vara skönt att kunna skärma av och skapa en privat sfär inomhus. Det gör du enkelt med en TopDown-plisségardin. TopDown-plisségardinen har fördelen att den kan ställas i valfri position på fönstret eller altandörren. Upptill, nertill eller mitt på fönstret, valet är ditt. Tack vare att produkten har ett handtag, istället för löshängande lina, passar den bra i ett hem med barn eller husdjur.

6. Stoppar bländning på skärmar.

När man tittar på TV eller sitter framför datorn en solig dag, kan de solstrålar som reflekteras på skärmen skapa irritation. Med en mörkläggande plisségardin slipper du det problemet och kan ostört titta på tv eller jobba utan solstrålar på skärmen.

Persienn på ett Elitfönster

7. Skyddar dina möbler och inredning.

Ljus och UV-strålning kan vara skadliga för möbler, textilier och andra inredningsdetaljer. Med solskydd på dina fönster kan du minska blekning och nedbrytning av materialen som exponeras för direkt solljus. Det hjälper till att förlänga livslängden på dina möbler och bevara deras skönhet över tid.

Vi hjälper dig att hitta rätt produkter

Oavsett om du är trött på att känna värmen komma in genom dina fönster eller vill undvika myggbett när du försöker njuta av sommarnätterna, finns det en lösning för dig. När du byter fönster med Elitfönster På Plats kan du alltid välja till solskydd och myggnät. Vi hjälper dig att hitta de bästa produkterna som passar just ditt hem och dina behov.