Bra att veta vid dörrbyte

Tänk på det här när du byter dörr

16 nov. 2022

Dörren är en central punkt i ditt hem på flera sätt och det finns ett värde i att välja en ny ytterdörr med omsorg. Oavsett om du vill förbättra säkerheten eller bara ge ditt hem ett ansiktslyft. Här är fem punkter som är bra att tänka på innan du byter ytterdörr.

Hund framför röd ytterdörr

1. Säkerhet

Att öka säkerheten är en vanlig anledning till att byta ytterdörr. Fundera över vilken säkerhetsnivå du behöver och se till att din nya dörr har ett pålitligt lås för att hålla tjuven ute. Ibland kanske du vill överväga ett förstärkt låssystem eller säkerhetsglas för extra skydd.

Läs mer: Anledningar till att byta ytterdörr

 

2. Energieffektivitet

En ny ytterdörr kan bidra till att minska dina kostnader och skapa ett behagligt inomhusklimat. Titta därför efter en dörr med bra isolering och lågt U-värde. Ett U-värde på 1,0-1,3 brukar vara lagom till gamla hus.

 

3. Stil och design

Det finns en mängd olika material, stilar, kulörer och tillval att välja mellan på ytterdörrar. Fundera på vad som passar dig och ditt hus bäst.

Läs vår guide: Så väljer du rätt stil på din ytterdörr

 

4. Mät noggrant

Det är viktigt att måtten blir rätt när du ska köpa en ny ytterdörr. Mät därför både höjd, bredd och djupet på dörröppningen. Ta även bort dörrfoder för att få ett så bra mått som möjligt. Att din nya ytterdörr får rätt storlek gör att du får en optimal passform och du undviker också onödiga komplikationer vid montering.

 

5. Montering av ytterdörr

Att monteringen blir rätt är lika viktigt som valet av ytterdörr. För den som är händig och påläst går det att byta ytterdörr själv. Känner du dig osäker kan det vara värt att anlita en professionell dörrinstallatör. Det minskar risken för läckage, drag och andra problem som kan uppstå om dörren blir felmonterad.

Läs mer: Certifierat montage

Flicka framför svart ytterdörr

Våra ytterdörrar

Alltid komplett med montage

Funderar du på att byta ytterdörr? Låt oss hjälpa dig med ditt dörrbyte! Med Elitfönster På Plats kan du välja bland flera olika ytterdörrar från Diplomat och SnickarPer. Vi har även exklusiva kollektioner som endast säljs hos oss, alltid med montage. Hitta drömdörren som passar dig och ditt liv!