Bra att veta vid dörrbyte

Tänk på det här när du byter dörr

16 nov. 2022

Dörren är en central punkt i ditt hem på flera sätt. Du passerar den varje dag och det är här som gäster får en första uppfattning av ditt hem. Därför finns det ett värde i att välja en ny ytterdörr med omsorg. Här är fem punkter som är bra att tänka på innan du byter ytterdörr.

Hund framför röd ytterdörr

1. Välj en stil som passar ditt hus

När du väljer dörr är det viktigt att hitta en dörr som passar ihop med resten av ditt hem. Beroende på dörrens stil kan skapa din unika entré. Du hittar våra dörrar i flera olika stilar, från klassiska dörrar till moderna designdörrar. Skapa en ny entré genom att välja något nytt eller fräscha upp den genom att välja något nytt i samma stil som innan.

2. Färg och material på dörren

Efter att du hittat en stil på din dörr är det dags att välja färg. Våra dörrar finns i fyra standardfärger. Om du vill ha något unikt finns möjligheten att välja fritt ur NCS- eller RAL-färgskalan. Det ger dig unika möjligheter att matcha din dörr med andra kulörer på ditt hem. Prata med din fönsterexpert om vad du är intresserad av.

3. Glas eller inte i dörren?

Om du har en mörk hall och vill släppa in ljus kan det vara härligt att välja en dörr med glas. Det finns glas i flera olika varianter, allt från klarglas som låter dig se vem som knackar på till glas som minskar insynen men ändå släpper in ljus.

4. Sido- och överljus

Om det finns utrymme kan du få mer glasyta genom ett sido- eller överljus. Det öppnar upp din hall och släpper in mycket ljus som ger en känsla av extra rymd. Genom att välja olika glas kan du påverka insynen samtidigt som du fortfarande släpper in mycket ljus i din hall.

5. Handtag

Att välja ett handtag till din dörr är den sista pricket över i:et. Om du vill välja ett klassiskt handtag till den klassiska dörren eller vill tuffa till det med ett modernt handtag är helt upp till dig. Prata med din fönsterexpert om vilka möjligheter som finns.

Närbild på dörrhandtag

Utforska fler artiklar

Vårda din ytterdörr

Att underhålla din ytterdörr behöver inte vara komplicerat. Upptäck våra bästa tips för hur du vårdar din dörr.