SnickarPer

Från Hånger, sedan 1935

SnickarPer grundades 1935 och har sitt snickeri i Småland. Där arbetar snickare som i generation efter generation har levt av det som finns utanför dörren - skogen. Hantverkstraditionen från 1935 gör att SnickarPer kan erbjuda handgjorda dörrar som uppskattas lika mycket idag, som av kommande generationer. Alla dörrar byggs för hand, från grunden. Med ett tydligt fokus på framtidens formspråk och funktionell design tillverkar SnickarPer dörrar för framtidens hus.

"Detaljerna är viktiga för oss och det uppskattar våra kunder."

Finsnickeriet från Småland

SnickarPer hette från början Hångers Träindustri och inriktade sig på att tillverka snidade ljusstakar till socknar i närheten av Hånger. De hade ett tydligt fokus på finsnickeri och att ta tillvara på virke från lokala sågverk.

Ljusstakarna fick en stor efterfrågan vilket ledde till att SnickarPer utvecklade verksamheten till tillverkning av inredning, såsom kök, trappor, möbler, fönster och dörrar.

Under 1960-talet började SnickarPer att tillverka enbart fönster och dörrar, det ledde slutligen till att de under 1970-talet nischade in sig på enbart dörrmarknaden. Tack vare sin noggrannhet som har sin rot i finsnickeriet etablerade SnickarPer sig då som en av de främsta dörrtillverkarna i Sverige.

Ytterdörr i trä från SnickarPer

SnickarPer x Elitfönster På Plats

En unik kollektion

Elitfönster På Plats presenterar stolt samarbetet med SnickarPer – en exklusiv kollektion av ytterdörrar. Dörrarna från kollektionen säljs enbart på Elitfönster På Plats, alltid komplett med montage.

Fabrik i Småland

Småländskt hantverk

Fönster och dörrar från Småland

Vi är stolta över att kunna erbjuda svensktillverkade fönster och dörrar av hög kvalitet. 100 år av småländsk hantverkstradition.