Ytterdörr i rökt ek

En unik kollektion av ytterdörrar

Elitfönster På Plats presenterar stolt samarbetet med SnickarPer – en exklusiv kollektion av ytterdörrar. Dörrarna från kollektionen säljs enbart på Elitfönster På Plats, alltid komplett med montage.

Investera i en dörr för livet

Elitfönster På Plats presenterar stolt de första ytterdörrarna från samarbetet med anrika SnickarPer. En exklusiv kollektion med premiumdörrar i rökt, oljad ek som byggs för hand - en i taget. Rökningsprocessen ger naturliga nyansskiftningar i materialet; där varje trästycke, i varje dörr är noga utvalt - och sorteras för hand i fabriken till färgerna Cappucino eller Espresso. Ytterdörrarna från SnickarPer x Elitfönster På Plats, Berg & Sjö, har sin egna unika färgskiftning och blir bara vackrare med tiden. Investera i en dörr för livet.

 

Berg & Sjö

De två nya ytterdörrarna kallar vi Berg och Sjö. De exklusiva ekdörrarna går att få tillsammans med ett integrerat sidoljus som ger ett vackert ljusinsläpp i hallen. Ytterdörren Berg har en smal, centrerad glasruta för ytterligare ljusinsläpp och på ytterdörren Sjö får det fantastiska träslaget tala för sig själv. Glasrutorna består av en 3-lagers isolerglas med energiglas och argonfyllning. Självklart finns glaset med olika struktur, så som frostat och cotswold - för dig som vill begränsa insynen.

Snickarpers ytterdörrar har en unik konstruktion med uppbyggnad i flera skikt; det ger ytterdörren tyngd, stabilitet och ett lågt u-värde. Dörrbladens hörn giras för att bli täta och motverka fukt i nederkant. Ramträt är förstärkt med en laminering och dörren har plåt och faner på båda sidorna om kärnan, för ökad formstabilitet och inbrottssäkerhet.

 

"Tack vare det genuina hantverket i kombination med det levande materialet blir de bara vackrare med åren"

 

Ytterdörrarna finns i två nyanser; Cappucino och Espresso. De vackra färgerna kommer från en naturlig process där trät rökts och sedan grundoljats. Trästyckena sorteras för hand i fabriken till respektive nyans; därför har varje ytterdörr en unik färgkombination. Ytterdörrarna tillverkas en i taget, för hand. När ytterdörren lämnar den småländska fabriken kontrollerar snickaren den noga och utfärdar ett kvalitetscertifikat, innan dörren skickas till dig. Berg och Sjö är byggda för att hålla, och tack vare det genuina hantverket i kombination med det levande materialet blir de bara vackrare med åren. En dörr för livet.