Fönsterbyte online

Byt fönster och dörrar på webben

Vill du beställa ditt fönsterbyte i lugn och ro, i din egen takt, från soffan? Inga problem; med Elitfönster På Plats kan du beställa ditt fönsterbyte online.

Kvinna vid dator

Elitfönster På Plats vill att ditt fönsterbyte ska vara bekvämt, enkelt och tryggt. Därför tar vi ansvar för hela ditt fönsterbyte även när du gör det online. Från kontrollmätning, beställning till leverans, montage och slutkontroll. Självklart får du samma garantier när du beställer ditt fönsterbyte online som du får vid ett hembesök.

Hur fungerar fönsterbyte online?

Att byta fönster online är enkelt. Vi på Elitfönster På Plats finns självklart med dig hela vägen och kan svara på frågor innan, under och efter ditt fönsterbyte. Det enda du behöver göra är att mäta de fönster du vill byta ut och välja vilka fönster du vill byta till - och fylla i det i vårt offertverktyg, sen sköter vi resten.

Så fungerar det

Byt fönster och dörrar på webben

Illustrerad dator
Bygg din offert

Ta grova mått på de fönster och dörrar du vill byta ut. Välj i lugn och ro dina nya produkter och tillval. Fyll i dina kontaktuppgifter när du är klar, så återkommer vi till dig med ett uppskattat pris på hela dörr- och fönsterbytet.

Illustrerat måttband
Kontrollmätning

Vill du gå vidare med din offert kommer vår montör hem till dig och kontrollerar måtten. När det är klart och allt stämmer bekräftar du ordern digitalt. Sen tillverkar vi dina fönster och dörrar, specifikt för dig.

Illustrerad fönstermontör
Leverans och montage

Produkterna levereras direkt från våra fabriker, hem till dig. Våra montörer hör av sig strax efter för att boka in ett datum för montage. Vi tar med oss allt som behövs - och skräpet när vi går.

Illustrerad fönsterkontrollant
Slutkontroll

När montören är klar gör ni en slutkontroll. Därefter får du fakturan och din garantisedel. Där ingår bra garanti på hela projektet; fönster, dörrar, montaget och tillbehör. En leverantör som tar ansvar för hela bytet. Bekvämt, enkelt och tryggt.

Allt du behöver veta

När du beställer fönster online är det du som har kontrollen. Du får vara din egen projektledare och har frihet att ta det i ditt eget tempo. Och det är enklare än vad du förmodligen tror. Det här är allt du behöver veta om att beställa ditt fönsterbyte online.

 

Bygg din offert

Det första du behöver göra är att mäta de fönster och dörrar som behöver bytas. Det behöver inte vara exakt; måtten är för att vi ska kunna uppskatta ett pris och ge dig en så träffsäker offert som möjligt.

Du bygger sedan enkelt din offert genom att helt i din egen takt välja vilka produkter du vill ha. Produkterna kan du anpassa efter dina behov och tillvalen väljer du själv. Du kan när som helst spara ditt/dina projekt för att fortsätta vid ett senare tillfälle. När offerten är färdig fyller du i dina kontaktuppgifter och skickar in den till oss, så återkommer vi med ett uppskattat pris på ditt dörr- och fönsterbyte.

Påbörja din offert

Seniorman vid dator

Kontrollmätning

Vill du gå vidare med din offert som du har fått från oss tilldelar vi ditt projekt till en av våra utbildade montörer, som i sin tur kontaktar dig. Tillsammans bestämmer ni en tid för kontrollmätning. Montören kommer hem till dig och tar exakta mått för alla dina produkter. För att det ska bli helt rätt kan montörer ibland till exempel behöva ta ner lister för att se hela det gamla fönstret. Montören kollar också om det är några speciella förutsättningar som gäller för ett fönster- eller dörrbyte i just ditt hem. Kanske finns där detaljer som gör att projektet avviker från standard och som kommer medföra merkostnader. Det kan vara sånt som en plåtkupa vi inte har räknat med, att vi behöver hyra in en kran för att komma åt, att du vill ändra något i ordern eller att de verkliga måtten är betydligt större än vad som angetts i offerten.

Montören rapporterar allt till oss och vi sammanställer. Är avvikelserna så pass stora att vi behöver presentera ett nytt pris kontaktar vi dig innan vi går vidare. Stämmer det mesta ligger priset fast - och vi skickar en orderbekräftelse till dig. Du kan i lugn och ro titta igenom din order på mobil eller dator - och signera digitalt.

Sedan börjar vi tillverka dina fönster och dörrar.

 

Tillverkning

Dina fönster och dörrar tillverkas på beställning i våra egna fabriker i Småland. På Elitfönster På Plats använder vi oss inte av lagervaror utan specialbeställer alltid produkterna för just ditt hus. Administrationen och tillverkningen tar vanligtvis ca 8 veckor, men då det påverkas av säsonger och efterfrågan kan det under perioder med högt tryck vara något längre ledtider. I bekräftelsemailet som går ut efter att du signerat din order får du ett preliminärt På Plats-datum, då dina fönster och dörrar är beräknade att levereras.

 

Leverans

När produkterna är klara lastas de på pall och hämtas av vår leveranspartner Schenker. Efter många år av erfarenhet har både Elitfönster och Diplomat stenkoll på hur vi packar dina fönster och dörrar säkert! På pallen finns det även med kringmaterial som montörerna behöver för ditt fönsterbyte, så som lister. Har du beställt en dörr med lås? Då kommer låset och nycklar i ett separat paket med posten, för säkerhets skull.

Du får ett mail med information från Elitfönster På Plats och ett meddelande med leveransinformation, om att dina fönster och dörrar är påväg hem till dig. Några dagar senare kommer Schenkers lastbil och levererar pallen smidigt till din tomtgräns, där du har förberett en avlastningsplats. Du måste inte vara hemma, men det är bra om du är där och kollar så att pallen är hel och komplett. Ta in listerna i värmen, så snart du kan. Och sen är det bara att vänta på att din montör ska höra av sig, för att bestämma vilken dag som passar bäst att börja montera dina fönster och dörrar. Självklart kan du ringa montören först, om du vill.

 

Montage

Det är dags! Dagen är här. Våra montörer tar hand om allt; du behöver bara ha städat undan för dem (se förberedelser). Vi monterar generellt fönster från insidan av huset men behöver fri lejd både inne och ute. Fönstermontörerna tar med sig det de behöver för att byta fönster och klarar sig själva - vill du hitta på något annat den dagen är det helt ok. De bär in grejerna, sätter fönster och dörrar på plats, fixar de smygar, foder och plåtar som behövs - och tar med sig skräpet när de går.

Skulle det vilja sig så illa att något fattas i leveransen eller att fönsterbytet av någon annan anledning inte blir klart på beräknad tid så kommer montörerna självklart tillbaka. Vi gör alltid klart det vi påbörjat.

 

Slutkontroll (Allt klart)

Det sista steget i ditt fönsterbyte är en slutkontroll. Du och montören går tillsammans igenom allting, steg för steg. Har montören gjort sitt jobb? Är du nöjd? Om det mot förmodan finns något som behöver anmärkas på produkterna gör ni det på protokollet och rapporterar till oss. När slutkontrollen är färdig och du har godkänt projektavslutet digitalt skickar vi din faktura - och betalar din montör för väl utfört arbete.

Klart.

Fördelar med att beställa ditt fönsterbyte online

Beställ när det passar dig

Elitfönster På Plats byter fönster i nästan hela Sverige och vi vill göra det enkelt för dig att byta fönster. Genom fönsterbyte online kan du påbörja ditt dörr- och fönsterbyte i din egen takt, och beställa när det passar dig.

Paketpris på hela fönsterbytet

Du behöver inte oroa dig för att kostnaderna skenar iväg under arbetets gång. Hos Elitfönster På Plats får du alltid ett fast pris på hela fönsterbytet och behöver aldrig betala någon handpenning.

Kontrollmätning ingår alltid

Vi tillverkar och måttanpassar dina fönster och dörrar på beställning. För att det ska bli rätt kommer det alltid en montör från oss och kontrollmäter innan beställning. Vi tar på oss måttansvaret, och blir det fel så fixar vi det. Allt för att du ska känna dig trygg att byta fönster med Elitfönster På Plats.

Generösa garantier

Beroende på vilka fönster du väljer får du upp till 30 års garanti från Elitfönster. Och när du byter fönster med Elitfönster På Plats får du dessutom 3 års garanti på montaget. Ett tryggt fönsterbyte, helt enkelt.

Inspireras av våra kunder