Våra produkter

Fönster

Våra fönster har vi tillverkat med kvalitet, kunskap och omtanke från hjärtat av Småland i snart 100 år. Erfarenheten har lärt oss förstå utmaningarna med vårt svenska varierande klimat, de olika behoven i våra hem och de olika stilarna på våra hus. Därför gör vi fönster för alla olika.
Listning av produkter under 'Fönster' gav 21 träffar.
21
Filter

Komplett fönsterbyte med Elitfönster På Plats

Går du i fönsterbytartankar? Med Elitfönster På Plats får du ett komplett fönsterbyte, där allt som behövs ingår. Vi tar hand om hela fönsterbytet åt dig. Allt från beställning, tillverkning och leverans av dina fönster. Våra erfarna och utbildade montörer sätter dina nya fönster på plats, så att du kan tänka på annat. Ett bekvämt, enkelt och tryggt fönsterbyte.

Boka gratis hembesök

En fönstermontör mäter fönster En fönstermontör mäter fönster

Så fungerar det

Ett fönsterbyte, steg för steg.

Upptäck hela guiden
1

Dröm och planera

Hur ser dina drömfönster ut?

Du har kanske redan en idé? I så fall kan du bygga ihop ditt fönster eller din dörr direkt i vårt digitala offertverktyg. Eller, så kan du inspireras av hur andra gjort, i vårt inspirationsbibliotek.

2

Välj och beställ

Beställ som det passar dig

Beställ en offert direkt online, besök en återförsäljare eller boka ett hembesök med en av våra fönsterrådgivare. Du får alltid en offert på ett komplett fönsterbyte.

3

Leverans och montage

Låt oss göra jobbet!

Vi tar hand om resten. Vi tillverkar, levererar och våra utbildade montörer sätter dina fönster på plats. Du får alltid garanti på både produkter och montage. Här förklarar vi hur det fungerar.

Man i fåtölj framför ett Elitfönster

Fönster som är bäst i test

Vill du också ha fönster som är bäst i test? Våra fönster tillverkas av skickliga hantverkare i Elitfönsters egna fabriker i Småland. Elitfönster är en del av Europas största fönsterproducent med 100 års erfarenhet av fönster. Därför är det kanske inte så konstigt att Elitfönster vinner tester.

Olika fönstertyper

Det finns olika typer av fönster att välja mellan. Vilken fönsteryp som passar bäst beror på hur du vill kunna använda dina fönster. Finns det ett behov av att kunna öppna fönstret för att vädra, eller vill du ha ett stort fönster för maximalt ljusinsläpp?

Vilken fönstertyp ska man välja?

Vridfönster, vårt populäraste fönster

Vridfönster är en populär fönstertyp som ger dig möjlighet att öppna fönstret 180 grader. Du kan därför putsa utsidan på fönstret inifrån vilket underlättar fönstertvätt när fönstret sitter på övervåningen. Våra vridfönster öppnas utåt och är vårt mest valda fönster.

Fasta fönster, möjlighet till stort ljusinsläpp

Fasta fönster är fönster som inte går att öppna eller stänga. Det är en vanlig fönstertyp att välja om du vill ha stora fönster som släpper in mycket ljus, och där det inte finns behov av att kunna öppna fönstret.

Sidhängda fönster, ett klassiskt fönster

Sidhängda fönster har ett klassiskt utseende där gångjärnen sitter på sidan av fönstret. Våra sidhängda fönster öppnas utåt och du kan välja om fönstret ska vara högerhängt eller vänsterhängt.

Överkantshängda fönster, populärt till källare och garage

På ett överkantshängt fönster sitter gångjärnen i fönstrets överkant och hos oss öppnas de utåt. Det är ett populärt alternativ till källare och garage. Perfekt när du vill ha ett litet och öppningsbart fönster.

Vita fönster med spröjs

Träfönster eller aluminiumbeklätt fönster?

Hos oss kan du välja mellan fönster som är helt i trä, eller fönster i trä med en aluminiumbeklädd utsida. Ett träfönster behöver i regel mer underhåll, medan ett aluminiumbeklätt fönster i stort sett är underhållsfritt. När du står inför valet att välja kan du fundera över vilket utseende du vill ha på dina fönster, och vad som passar dina behov och önskemål.

Röda fönster med spröjs

Olika kulörer på fönster

Vita fönster är den allra vanligaste kulören på fönster, men det går lika bra att välja en annan kulör. Vi har 12 standardkulörer på våra aluminiumbeklädda fönster, utan någon extra kostnad. Allt från svart, olivgrön, brunröd och gråa kulörer. Du kan också välja en valfri NCS- eller RAL-kulör, både på våra träfönster och aluminiumbeklädda fönster.

Svarta fönster med spröjs

Fönster med spröjs

Spröjsade fönster passar både det klassiska och moderna hemmet, och kan verkligen bli pricken över i:et i ditt hem. Hos oss kan du välja bland flera olika kombinationer och typer av spröjs. Välj mellan löstagbara spröjs, mellangglasspröjs och glasdelande poster. För vår modell Elitfönster Retro kan du välja retrospröjs, som delar glaset precis som fönster såg ut förr.

Bli inspirerad

Upptäck dina drömfönster

Boka gratis hembesök

Få en kostnadsfri offert på dörr- och fönsterbyte