Elitfönster På Plats historia

Från 1990 till idag

30 års erfarenhet av fönsterbyten.
30 års erfarenhet av nöjda kunder.

Montör står utomhus vid ett fönster

Varumärket Elitfönster På Plats har funnits sedan 2018, men som bolag har vi sysslat med fönsterbyten i Sverige sedan 1990. Genom åren har det genomförts några ägarbyten med nya varumärken som resultat; likväl har ansvaret mot kunderna bestått. Organisationsnumret är det samma och vi värdesätter att hålla våra åtaganden, inklusive givna garantier. Trots att namnet ändrats har konceptet att sälja högkvalitativa fönster inklusive montage, alltid varit densamma.

  • 1990 startades bolaget Fönsterinstallatören.

  • 2006 förvärvades Fönsterinstallatören av koncernen Inwido.

  • År 2008 slogs Fönsterinstallatören samman med Tiivi Fönster AB och bildade Wisy. Tanken var att utöka verksamheten och finnas representerade över hela Sverige, samt att bli den ledande aktören i Sverige inom fönster och montage. Fönstren som såldes producerades i småländska Vetlanda av Inwido.

  • “Snickaren ingår” blev slogan 2013, då Wisy bytte namn till Hemmafönster. Namnbytet grundades i en vilja att komma närmare kunden samt göra erbjudandet och dess fördelar tydligare. Ledorden att ett fönsterbyte ska vara enkelt för kunden fastslogs som ledord för verksamheten.

  • 2018 tog vi nästa steg. Tillsammans med Elitfönster såg vi hur kunder efterfrågade en helhetslösning för att köpa Elitfönsters produkter med montage, på ett bekvämt och enkelt sätt som de kunde känna sig trygga med. Vi blev därför Elitfönster På Plats - där varje fönsterbyte är mätt, monterat och garanterat.

    Med måttbeställda produkter direkt från Elitfönsters och Diplomats fabriker, gemensamma processer och delad ledning kan vi nu erbjuda våra kunder ett komplett fönsterbyte - direkt från Elitfönster.