Produktfamilj

Diplomat x Minimarket

I ett exklusivt samarbete har designtrion Minimarket formgett nya ytterdörrar för Diplomat. Ett unikt möte mellan svensk design och hantverk - en inredningsdetalj med modeperspektiv.
Färgglada ytterdörrar

En kollektion av färgglada ytterdörrar

Kollektionen har en palett med 6 färgnyanser. Från klassikt vit, modern svart och elegant grå - till iögonfallande röd, livlig grön och lekfull gul. Till varje nyans är dörrens tillbehör omsorgsfullt utvalda. Varje detalj är ett medvetet val - en del för att skapa en stilsäker helhet, utifrån visionen från Minimarket.

Ytterdörrar för den designintresserade

Våren 2021 lanserade Diplomat x Minimarket två nya ytterdörrar, där svenskt hantverk möter stilsäker formgivning och design som ligger helt rätt i tiden. På Elitfönster På Plats är vi stolta att vara med som exklusiv samarbetspartner och kunna erbjuda dörrarna med komplett montage.

 

"De nya dörrarna är ett perfekt sätt att visa ett modernt inredningsintresse även på utsidan av huset!"

 

Vilka är Minimarket?

Bakom Minimarket står systrarna Pernilla, Jennifer och Sofie Elvestedt, med ett ursprung i prisbelönt design av damkläder och -skor. Idag jobbar designtrion med att skapa en hållbar och formstark identitet för en växande fauna av partners, allt ifrån den välkända barnkollektionen för Åhlens till porslin för Rörstrand.

 

Varför designar Minimarket ytterdörrar?

”Vi är alla tre intresserade av inredning och vi skapar ytterdörrar som förlänger ett inredningsintresse till husets exteriör”, säger systrarna Elvestedt. ”Vi har tagit vår passion för färg och mönster från textil till porslin och nu även till ytterdörrar.” Resultatet är personliga och stilrena dörrar med dolda gångjärn som tar fasta på det eleganta. Minimarket föreslår också handtag och en noga utvald kulörpalett, som gör att dörrarna passar alla fasader oavsett byggår.

 

Omsorgsfullt designade, noga utvalda.

Ytterdörrarna är resultatet av omsorgsfull design. Dekorspår på dörrarnas utsida skapar ett spännande, och ändå sobert geometriskt mönster. Dekoren är noga framtagen för att komma till sin rätta på olika dörrstorlekar och för tankarna till den klassiska stalldörren - samtidigt som det leker med känslan av art deco.