Läge för något nytt?

Ett fönsterbyte kan grunda sig i att du helt enkelt vill ha en ny stil på fastigheten. I andra fall är fönsterna gamla eller skadade och bytet blir mer eller mindre nödvändigt. Gör därför en grundlig kontroll och försäkra dig om att allt är i bra skick.

Att undersöka kvaliteten på sina fönster kanske kan låta svårt för den som inte är van. Men oftast går det att analysera läget genom att helt enkelt titta efter synliga brister. Det kan exempelvis vara sprickor, flagnande färg eller missfärgade partier som kan vara en signal på fukt. Alger och kitt som har släppt är också två saker att hålla under uppsikt. Även trasiga beslag kan vara ett tecken på att det är dags att byta till nya friska fönster enligt Elitfönster På Plats fönsterrådgivare. 

Röta och liknande skador kan göra ett fönster mer eller mindre odugligt. Är fönstret gammalt kan det även innebära att passformen inte är den bästa, vilket kan ha stor inverkan på inomhusklimatet. Då blir det dragit eftersom kylan utifrån släpps in i rummet. Står du vid ett nytt fönster med bra isoleringsförmåga går det inte att känna något drag överhuvudtaget. Förutom den dåliga isoleringsförmågan, som ger höga uppvärmningskostnader, kan ett gammalt fönster med dålig passform krångla rejält när du öppnar och stänger det.

Känner du dig osäker inför ett eventuellt fönsterbyte kan du naturligtvis få mer tips och information av Elitfönster På Plats fönsterrådgivare.